hey every body, come on down - janis martin

hej!

tänkte blogga lite fort nu när maja somnat i soffan, kaffet kokar och jag försöker fundera ut vad jag ska ha på mig ikväll...

frisyren och sminket är redan klart, rullade upp håret med bobby pins redan igår, så det skulle vara fixat till idag, det blir extremlockigt med lite snedlugg och uppnålat så det ser ut som jag har page ungefär och en enkel neutral make-up med underlagskräm, puder, rouge, ögonskugga, dip liner, mascara och lipgloss.
 
vilket företag när man tänker efter, necessären är som en verktygslåda :)

hoppas jag blir lite fin iaf...

nils och jag ska nämligen på julbord på hofsnäs. jag vet inte så noga vad det är för ställe, men jag tror och hoppas att det är lite mysigt och ljusigt :) vi är bara 6st som ska äta ihop och jag känner dom inte alls, men det kommer bli spännande och trevligt må ni tro...! jättekul att bli medbjuden på något :)

jag undrar just vad som är passande att ta på sig? tips? eftersom jag är gammal punkare i själ och hjärta har jag varit en hejare på å ta ut svängarna.... men numer vill jag bara känna mig och se bekväm ut, som en liten dam med väskan under armen och lockar i håret ^^

jaja, hoppas jag får lite glögg ikväll iaf, jag älskar nämligen glögg, fast det ska vara alkoholfritt! jag har nog druckit två flaskor själv redan. mumma. nils tar en kopp oxå, om han måste.:)

nu ska maja och jag fika. trevlig första advent till er alla!

fridens!



tjenare, alla bybor!

ok, eftersom det har blivit lite av en grej det här med att läsa varandras bloggar här i byn, får jag helt enkelt tänka två gånger innan jag skriver något här i bloggen i fortsättningen :)

nu när man vet att man har lite läsare iaf.. bara så ni vet, min blogg e typ astråkig, egentligen ^^
 
men håll till godo, välkomna, läs å gå vidare. stanna inte upp å läs här, utan fyll upp kaffekoppen på nytt, ta en kaka å hitta på något trevligt och kreativt istället. gör som jag vettja, sy, rita, måla, fixa, trixa, ordna å dona. eftersom jag inte känner några mer här ute än min svärfar å hans närmsta och rara grannar och mina å nils närmsta och rara grannar, är bloggen ett andningshål liksom...!



därför bloggar lilla jag :)


a little of this and a little of that...



hjärtan på en dörr i köket änna....



kakburk me pepparkakor eller pekkarkakor som nils systerdotter säger ^^
åsså självklart två burkar me mandel å russin till glöggen....



krans av mossa med gammeldagsiga julgransljushållare å små filtdekorationer...
sen e de givevis en amaryllislök på g å egenhändigt broderade julgardiner i bakgrunden :)



två ljustakar ja komponerade ihop idag med hyacintvasar, enris, mossa, ståltråd å filtblommor. överkreativ?
sen hänger det en ståltrådsängel oxå den hemgjord i bakgrunden... töntigt?



ett "inslaget" trähjärta klätt mossa... knasigt?



röd/vit burksamling på spiselkransen...


förut var vårt kök rött/vitt/rosa, nu har det övergått till å bara vara rött/vitt så här i adventstider :)



slutligen kommer här vår lilla hjärteprinsessa; Maja. pigg å glad, as usual.

tjingeling.

shamalamamamas

Här kommer lite kort... laddade upp ett helt gäng men bara dessa kom med av  nån anledning. shit pommfritt. men fler kommer, jag lovar! :)

jag går runt här å myser, förberedelser inför advent åsånt e göttans. tända ljus å grejer, mumma!

håll till goda, fler "hemma hos"-bilder komma pronto ..... <3




Här e vår jättekrans i vardagsrummet över vårt matsalsbord.



Våran vita, stora adventsstjärna...



maaaaaja åker pulka..
jag tycke att hon är lik mig oavsett vad andra tycker å säger ^^ sådäså. hon ÄR en Svensson, you know.




fan va gött å höra från dig igen sofie! har du nån blogg man kan lämna inlägg/kommentarer i nu med eller? klippte förresten ut er förlovningsannons i FT ^^ så glad för er å din skull, muy bien chica! hur har du det med karln din å alles?




hej å dej.

bang bang,I shot you down.

hej bloggen!  long time no see.

har inte bloggat på länge nu. å det har sina förklaringar.

1) åskan slog ut min dator totalt. till för två dar sen.
2) jag har helt enkelt känt mig nere å utan lust att blogga.

men nu e ja tebax, å jag är worse than evah! :) haha, det tror ni väl ändå inte på? ja e ju harmlös som ett lamm :)

asså, jag är en 24årig tant,å det är rätt så mysigt å skönt faktiskt! sådäså:)

jag går liksom här i stugan å pysslar å myser med min dotter. emellan varven kommer mitt hjärta nils hem åmyser med oss lite oxå! hurray. stunder då det bara är vi tre, å vi fikar,å lyssnar på nån skiva eller nåt radioprogram, tänder ett ljus vis fikabordet, ja då är det verkligen komplett! vi bor fint, mår bra å har varann.

ja, det lackar ju mot jul nu,å julmastodont som jag är älskar jag att julpyssla! asså pyssla fram roliga saker, har tex broderat mig ett par julgardiner, sytt 2 juldukar, gjort 5 kransar av olika slag (mossa, enris), planterat utekrukor till trappan, möblerat om i vardagsrummet, gjort två julkalendrar av hjärt-chokladkartonger å gett bort, druckit glögg, gjort julkort,slagit in julklappar, bakat småkakor, tänt massa ljus... det är liksom chabby chic/country romance/traditionell-jul som gäller här. ska fota lite å lägga ut tänkte jag, för jag är nämligen stolt, nöjd och mycket glad själv! :) vårt paradis på jorden!


nukommer snart min mammaå pappa å majas mormor och morfar å hälsar på oss häri vinterlandskapet. ska bli mycket trevligt! glöggen e redan värmd, jag har dukatå kaffet står på spisen....välkomna!